Hellre sprider man glädje!

Hellre sprider man glädje!

Ett inlägg i bloggen Affischjägarens bekännelser

Du har säkert märkt det hos ditt postombud? Anställda som med svetten lackande släpar på säckvis med vykort? Jepp, vi har återupptäckt en härlig tradition.

Och ingen är gladare än jag. För i egenskap av affischjägare vet jag att många av Sveriges stiligaste vykort är skapade av illustratörer som i tiderna jobbade både som affisch- och vykortskonstnär.

Dessutom visste också våra stolta affischkonstnärer att bilderna som de målade för hand alltid måste funka också i förminskad form: som broschyromslag, som vykort, som tygmärken för resväskor.

Ta som exempel Gotthard ”Gotte” Gustafsson och Ranke Sandgren. Med Gustafssons klassiska affisch blev ett besök på Skansen både stiligt och trendigt. På 1950-talet lockade Sandgren oss till Norrbotten. Två olika konstnärer med helt olika stilar. Men deras ikoniska motiv har överlevt alla trender och alla nycker. Och nu är de redo att pigga upp din kompis i karantän: antingen i grannkvarteret eller på andra sidan jordklotet.

Därför nu vill jag ge dig chansen att dela med dig av det stiligaste Sverige har att erbjuda: en klassisk eller modern reseaffisch på ett vykort:

Köp 15 vykort, betala för 10, med koden POSTCARDLOVE
(giltig till 20.5.2020)

Var inte orolig, du kommer säkert att hitta motiv som du gillar: vi har 70 motiv du kan välja och vraka bland. Och fler kommer att dyka upp…

Håhå, bäst att de där postanställda börjar träna sina biceps.

Magnus Londen, Affischjägare

Hör gärna av dig! magnus.londen(at)cometosweden.se

PS. Tack för alla era glada tillrop efter mitt förra brev, jätteroligt! Låt mig gärna veta om det är något särskilt om svenska reseaffischer ni vill att jag ska skriva om i nästa brev, det blir en sommarspecialare!