Vi på Come to Sweden

Magnus Londen

Poster hunter, VD, grundare

Magnus år vår VD och grundare av både Come to Sweden och Come to Finland. Men hans tidigare liv hänger fortfarande med: han är också journalist och författare. Han har skrivit tre reseskildningar (Sibirien, S:t Petersburg och Charterresor) och är sedan 2005 varje fredag programledare för talkshowen Eftersnack på finländska Yle.

Favoritaffisch: Vinter i Sverige

 

Emilia Hytönen

Emilia jobbar med kundkontakt och ansvarar för vår marknadsföring. Med resor, konst och design som några av hennes största intressen tycker hon att det en dröm att få jobba med reseaffischer!  Emilia jobbar både för Come to Sweden och Come to Finland, och på sidan om freelancar hon också med olika kulturprojekt, främst inom musik och konst.

Favoritaffisch: Im Hohen Norden

 

 

Katarina Tallqvist

Administration

Katarina håller i trådarna när det gäller våra löpande ärenden, och har också hand om de administrativa uppgifterna på kontoret. Med en bakgrund som inredare ser hon till att närmiljön är vacker och rofylld. Extra glad blir hon om den även är lite humoristisk. Vilken tur då att detta lätt fixar sig med våra egna produkter!

Om Katarina får en timme över så drar hon gärna iväg på ett pass yoga. När hon sedan kommer hem tycker hon att det är skönt att krypa upp i soffhörnet med en spännande bok eller för att titta på en bra film.

Favoritaffisch: Visby från havet

katarina@cometosweden.se

 

Husain Pazhohan

Jag föddes i Afghanistan, men på grund av inbördeskriget flyttade min familj till Irak och senare till Iran. Där bodde vi i tjugo år. Efter att jag slutfört mina universitetsstudier bestämde jag mig för att återvända till Afghanistan. Året var 2004, USA hade tagit över landet och Talibanregimen hade kollapsat. Jag började arbeta med internationella organisationer såsom World Vision och USAID. Samtidigt startade jag mitt eget företag som exporterade saffran och torkad frukt. Men småningom blev taliban starkare och jag var tvungen att fly eftersom taliban inte accepterar att man arbetar med utländska organisationer.

Efter en lång och mycket komplicerad resa hittade jag mig själv i Finland. Så sedan 2015 har jag bott här och jag har jobbat med logistik på Come to Finland och Come to Sweden i två år. Jag älskar både de klassiska och de moderna affischerna, de bär på en känsla av njutning och i viss mån även av ledsamhet – om man betänker allt det tragiska som skett i det förflutna.

qurban@cometofinland.fi