Ville Waldener

1918-1999

Ville Waldener

Ville Waldener började sin yrkesbana under 1930-talet på en annonsbyrå i Stockholm.

På kvällarna gick han på Tekniska skolan, nuvarande Konstfack.

Han hade på sin mors sida Gotlandsanknytning, och 1939–40 fick han möjlighet att bättra på sin fysiska hälsa genom att hjälpa till på gården Buters och bland annat jobba i skogen två vintrar i rad. Han träffade också kärleken på Gotland och fick jobb som reklamman för Ångbåtsbolaget Gotland. Han trivdes med livet på ön och blev kvar.

Under 1950-talet gick han över till tidningsbranschen, först på Gotlands Folkblad och sedan till konkurrenten Gotlands Allehanda där han var annonschef. Där blev han kvar i 22 år då han pensionerade sig.

Under fritiden målade han tavlor och spisa jazz när han inte spelade tennis eller pysslade på sommarstället. Idrott och sport var en viktig del av livet och han hade i yngre dagar varit en duktig sprinter och en inte oäven bandyspelare.

Under 1940-talet var han även med som trummis i ett band som kallades ”Evergreens”. Som pensionär kom måleriet att mer och mer uppta hans tid. Hos många gotlänningar hänger det därför en tavla målad av konstnären Ville Waldener.

Vi beklagar, vi har inga affischer av denna konstnär i shopen!
Men hör av dig till oss på posters@cometosweden.se om du är intresserad.