Vesa-Matti Juutilainen

Vesa-Matti Juutilainen

Konstnären presenterar sig själv:

Vesa-Matti Juutilainen (f.1983) är en illustratör och grafisk designer från Finland på tröskeln till den fysiska medelåldern. Han föredrar en individuell och identifierbar stil framför tekniskt mästerskap. I sina illustrationer strävar han efter den fördomsfrihet som finns i barnteckningar. Vesa-Matti skapar illustrationer och grafiska produkter framför allt till Apple Watch-applikationer, men också för tidskrifter, företag och organisationer.

Karakteristiskt för Vesa-Mattis verk är gulligt klumpiga människo- och djurfigurer, förvrängda proportioner och en schematiskt stel komposition. Ett naivistiskt framställningssätt gör ofta bilden lite roligare, även om ett regelrätt skämt saknas. Han försöker överraska betraktaren genom att framställa saker i nya perspektiv och visuellt intressant. Stilen lånar ur det förflutna, men strävar också efter att vara förankrad i nutiden.

Affischkonsten får nytt liv! Den finländska illustratören Vesa-Matti Juutilainen ingår med andra ord i Come to Swedens och Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Sweden kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometosweden.se så låter vi kreativiteten flöda!