Rolf Lagerson

1925-2005

Rolf Lagerson

Rolf Lagerson föddes i Skåne och kom att utbilda sig på Anders Beckmans Skola i Stockholm i slutet av 1940-talet. Både Rolf och hans fru Gitt Lagerson (född Hammarberg) var verksamma som frilansande konstnärer.
Rolf Lagerson var tecknare och arbetade nästan uteslutande med reklam, både hemma och i ateljé tillsammans med andra. Han arbetade också på reklambyråer i såväl Stockholm som i New York och Chicago, och var verksam i organisationer som Svenska tecknare och Svenska affischtecknare (SAFFT).

Många har läst en bok med omslag formgivet av Rolf Lagerson. Hans djärva och personliga stil pryder både deckare och barnböcker utgivna på 1960–80-talen och många av dem har blivit samlarobjekt. Cirka 300 omslag hann det bli för både svenska och danska förlag.

År 1965 gick Gitt och Rolf  skilda vägar och Rolf  flyttade till Danmark där han gifte om sig. Han arbetade vidare med re klam, affischer, bokomslag och grafiska program. Under 25-års tid hade han LEGO som sin stora uppdragsgivare och arbetade med formgivning av företagets förpackningar och kataloger.

 

Vi beklagar, vi har inga affischer av denna konstnär i shopen!
Men hör av dig till oss på posters@cometosweden.se om du är intresserad.