+46 (0)76 110 99 48

 posters(a)cometosweden.se

Come to Sweden
Publishing AB
 

© Come to Sweden
Publishing AB 2017

 

Affischjägaren letar efter guld i arkiven

Allt började när journalisten Magnus Londen passerade ett antikvariat i Helsingfors och såg en makalös reseaffisch av Jorma Suhonen i skyltfönstret. Ur detta uppvaknande började en affischjakt över hela världen efter fler finska reseaffischer.

Resultatet blev en coffie table-bok med över 200 finländska reseaffischer. När Magnus sedan blev nerringd av intresserade människor från när och fjärran som frågade var de kunde köpa affischerna, föddes en affärsidé.

Företaget Come to Finland Publishing började så sakta bli känt och efter en mässa i Stockholm bestämde sig Magnus & C:o för att ta reda på allt om svenska reseaffischer.

Den svenska boken

Efter Finland blev det Sveriges tur. Vi samlade affischer från när och fjärran och boken ”Come to Sweden – Reseaffischerna som charmade världen” utkom 2015. I den finns över 200 klassiska svenska reseaffischer samlade.

Boken är ett måste för alla vänner av svensk turismhistoria och/eller svensk designhistoria. Och synnerligen underhållande och rolig dessutom! Beställ den här.